Nieuwe oorbellen van Dolce & Gabanna

De nieuwe aanwinsten van oorbellen binnen de Dolce & Gabanna collectie zijn echt even het bekijken waard. Dolce & Gabanna geven altijd zeer cryptische (onduidelijke) namen aan hun oorbellen, en vinden het fijner om hun oorbellen te noemen: “oorbellen met decoratieve rode kernhangers”, of “Dolce & Gabanne bloemen clip hangers”. Terwijl één naam geven toch handiger zou zijn. De oorbellen van Dolce & Gabanna zijn toch kunst, en daar betaal je helaas ook naar. De nieuwste arrivals zijn niet goedkoper dan 285 euro.

Dat zijn hele kleine. De opvallende oorbellen, volop met kleur en kunstige versieringen, zijn ofwel 900+ euro of richting de 1.000. Boven de 1150 euro komen ze niet. Er vallen een paar onder de 900 euro, en deze vallen gewoonweg tussen de 285 en de 900: een grote prijsklasse dus met een paar verschillende keuzes in de nieuwe collectie.

Ananassen en watermeloenen

Een beetje flauw misschien, maar Dolce & Gabanna heeft ananas- oorbellen bij de nieuwste collectie zitten. Het merk heeft een geschiedenis van frappante oorbellen met een enigszins exotische, of eettrendy gerichte oorbellen: eerder waren pasta oorbellen ook in de verkoop. Watermeloenen oorbellen, hoe vreemd ook, zitten er bij en niet voor een zachte prijs: 725 euro voor dit paar. De ananas oorbellen zijn wel even het bekijken waard, Dolce & Gabanna heeft zijn best gedaan de kleur geel te mengen met goud en dieporanje: dat maakt het verre meer dan een ordinaire ananas.

Het dragen van de oorbellen is een kunst

En dat is het echt. Als je kijkt naar de omvang, de haken en de hoeken en al de verschillende elementen van de kunstige oorbellen, dan is het oppassen geblazen waar je loopt: blijf nergens aan haken of breng deze dure oorbellen niet in aanraking met iets hards (zoals de rand van een deur of een hoek van de openhaard).

Daarnaast is het een kunst om deze oorbellen te dragen bij een matchende jurk of cocktaildress. De oorbellen zijn vaak the center piece en dat wil zeggen dat de uitbundige kleuren en stoffen van de jurk hierbij gewoonweg niet goed matchen. Er zijn een paar ingetogen oorbellen die prima te combineren zijn met een jurk die dan de rol van center piece overneemt, maar over het algemeen valt met oorbellen van Dolce & Gabanna niet zoveel af te dingen en ze zijn er om de aandacht op zich te vestigen.

Uitblinker:

De Dolce & Gabanna Crystal Clip Earrings. Dit is de echte uitspatter in deze nieuwe collectie. Hoogwaardige kwaliteit, zeer in balans en net een schilderij. Enkel te dragen bij een mooie zwarte egale strakzittende jurk en bijpassende zwarte hakjes! Net onder de 1000 piek, en enigszins tijdloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *